7 Eylül 2014 Pazar

Thassos

Geçen seneki Sakız adası tatili ile Yunan adalarına ilk girişi yapmıştık, bu yaz da Thassos ile seriyi devam ettirelim dedik. Bu gördüğüm ikinci Yunan adası , yine çocukluğumdaki gibi bakir plajlardan denize girme zevkini yaşadım Sakız’da olduğu gibi. Turing’den uluslararası ehliyet ve yeşil sigorta gibi vakit almayan, sadece para alan formaliteleri tamamlayıp 29 Ağustos sabaha karşı yola çıktık.  Tarihi özellikle belirtiyorum , sakın ola Ağustos sonuna Thassos’a gitmeye kalkmayın. Sıra yokken 10 – 15 dakikada geçilen İpsala sınır kapısından yaz tatili bittiği ve okullar açıldığı için Almanya’ya geri dönen pek çok kişi olduğundan biz 5.5 saatte geçebildik ! Eziyet oldu , ancak Keramotiye varıp feribota bindiğimiz anda herşeyi unuttuk. Martılara ekmek verip denize bakarak ferahladık ve sınırdaki 5.5 saatlik azabın etkisinden kurtulduk.


Keramoti'den Thassos'a feribotla giderken martılar



Thassos yemyeşil  bir ada , her zevke uygun pek çok plajı var. Benim gördüğüm ve yüzdüğüm plajlar  : Golden Beach , Paradise Beach, Aliki , Notos , Tarsanas, Papalimani ve La Scala. Hepsini de gitmeden önce okumuştum , nokta atışı yaparak önceden tavsiye edilenlere gittik sadece. Gerçi 3.5 günde bayağı bir plaj görmüş olduk. Ben en çok Aliki plajının arkasından patika yolla gidilen arkeolojik kalıntılı denizi sevdim. Bol balıklı , acayip berrak , çok güzel bir denizi vardı. Kayaların üzerinden , düşmemeye ve deniz kestanelerine basmamaya çalışarak girdik denize. Zor olan güzeldir diye düşünüyorum , kayalardan kayıp kafamı yarmaktan korkarak girdiğim deniz en güzeliydi. 

Konfor isteyene ise La Scala ve Papalimani’yi tavsiye ederim , gayet güzeldi onlar da. 

La Scala Beach

Papalimani


Sakız’da da, Thassos’da da beach’lere girmek için para vermiyorsunuz. En fazla 3 Euro şezlong parası alınıyor, hatta çoğu yerde sadece bir şey yer ya da içerseniz onu ödeyip karşılığında plajdan bütün gün faydalanıyorsunuz. Para tırtıklamak için etrafınızda dolanan kimse olmuyor. Bir de denizde neredeyse hiç tekne yoktu. Dolayısıyla tekneden hunharca ve terbiyesizce salınan sintinenin yarattığı öfkeyi yaşamadan huzur içinde denize giriyorsunuz.

Aliki



Thassos’la ilgili tavsiyelerimi şöyle sıralayayım :

-Aliki’de denize girilir.
-Simi’de en az bir akşam mutlaka balık, ahtapot yenir , bir gün önceden rezervasyon yapmanız gerekir.
-Panagia köyüne gidilir , kuzu ya da oğlak çevirme yenir.

Panagia köyünden Golden Beach manzarası


-Theologos köyüne gidilir , köyün küçük sevimli müzesi gezilir. Dev çınar gölgeli “Old Museum” kafesinde oturulup frappe içilir. Yol kenarındaki teyzeden zeytinyağı ve bal alınır.

Theologos köyü




-Kazaviti’ye bir akşamüstü gün batmadan gidilir. Monastery okunu takip ederek adanın tepesindeki Manastıra çıkıp muhteşem manzaraya bakılır-mış. Biz yapamadık çünkü gece karanlıkta gittik ve bir şey göremedik. Sevimli bir köy kahvesinde frappe içip döndük.

Thassos sevimli bir ada, Doğu kısmı sanırım daha güzel. Biz Potamias ve Panagia'da kaldık. Bir daha gider miyim , evet , sırf Aliki'de bir kez daha yüzmek ve Papalimani'de aşağıdakileri bir daha yemek için tekrar giderim. Size de tavsiye ederim.




8 yorum:

  1. Adam'ı beğendiğine çok sevindim biz de 27-31.Ağustos tarihlerinde oradaydık. Bir dahaki seferi dört gözle bekliyorum

    YanıtlaSil
  2. Ben de, bir sonraki yazı zor bekleyeceğim tekrar gitmek için...

    YanıtlaSil



  3. Bu Aso tasarruf ve kredi kredi sirketidir. kisisel is için bir kredi gerekiyor, ya da tüm temizlemek için kredi ihtiyaciniz varsa

    Daha fazla bilgi için evisloanfirm@gmail.com: fatura lütfen bizim bizim burada e-posta ile temasa geçin. Bilginiz için, firmamiz

    Eger ilgileniyorsaniz lütfen bize geri almak hemen kredi ile halletmek için,% 2 faiz oraniyla kredi vermek
    2z
    Onay belgesine aktarmak.


    Dolgu ve dönüs

    (1) Tam adi: ....................
    (2) Kredi Tutari: ...............
    (3) Kredi Süre: ..............
    (4) Cinsiyet: .........................
    (5) Cinsiyet: ...............
    (6) Ülke:
    (7) Ev adresi: .........
    (8) E-posta adresi:
    (9) Telefon numarasi: ...........

    Bay Evis Philip

    YanıtlaSil
  4. Merhaba, adım Lori Dante, güvenilir kredi şirketi oldukları için kredi başvurunuz için Bay Dierk Conrad'la iletişime geçmek için mali yardıma (kredilendirme) ihtiyacınız olan herkesi tavsiye etmek için buradayım.

    * 3% faizli kredi oranı sunuyorlar.
    * Nakitsiz girişimci için sigorta.
    * Para için garanti.

    Intel Finance Firması, iyi kredi notu ile, bireysel veya şirket veya kooperatif derneklerine, endüstriyel ve kişisel çıkarlar için teminatlı krediler ve teminatsız krediler sunar. Ailem için yeni bir ev almak için $130.000 doların üzerinde krediye ihtiyacım vardı, Bay Dierk Conrad'ın borç için çalıştığı şirketle temasa geçtim ve stres içermeyen bir kredi olduğu için kredimi başarılı bir şekilde alıyorum.

    Bay Dierk Conrad ile kredi için lütfen iletişime geçin! E-posta: intelfinancefirm@gmail.com

    Teşekkürler
    Lori Dante

    YanıtlaSil
  5. Merhaba!!!

    Mali yardıma mı ihtiyacınız var?

    * $1000 - $10,000,000 aralığında
    * 3% faiz oranı
    * Uygun fiyatlı kredi geri ödeme planları

    Her türlü krediyi şu adresten e-postayla almak için lütfen bizimle iletişime geçin: universalfunds1@hotmail.com
    Hücre numarası: +1 (914) 517-3229

    İçtenlikle.
    Selamlar.

    YanıtlaSil
  6. İyi günler, Josef Lewis, bireylere, şirketlere ve devlet kuruluşlarına% 2'lik düşük bir faiz oranıyla kredi veren bir özel borç veren. Ödeme yapmak için ödeme yapan bir sürü aile ve mali yükümlülüklerini yerine getiremeyen başkaları olduğunu biliyoruz ve bu nedenle mali restorasyon için buradayız.

    İş Planlama, Ticari ve Geliştirme Finansmanı, Gayrimenkuller ve Konut Kredileri, Borç Konsolidasyon Kredileri, İşletme Kredileri, Özel Krediler, Ev Refinansmanı, Otel Kredileri, Öğrenci Kredileri vb. Gibi geniş bir yelpazede finansal hizmetler sunuyoruz. Bir kredi ile ilgilenen ve dolandırıcılıktan uzak olması halinde ..

    Email: progresiveloan@yahoo.com
    Metin / Çağrı: +1 (603) 786-7565 teşekkürler



    YanıtlaSil
  7. Bir işletme kredisi, kişisel krediler, konut kredisi kredileri, araç kredileri, öğrenci kredileri, konsolidasyon için teminatsız krediler, proje finansmanı vb. Mi arıyorsunuz? Kredi için doğru çözümleriz! Şirketlere ve bireylere% 2 faiz oranı düşük ve uygun fiyatlı krediler sunuyoruz. Bu nedenle, acil ve güvenli bir krediyle ilgileniyorsanız. Daha fazla bilgi için, lütfen bugün bize e-posta gönderin: Via: Elegantloanfirm@hotmail.com.

    YanıtlaSil
  8. İyi günler ! burada kredi talebinde bulunan tüm değerli müşterilerimize hızlı bir bildirim, şu anda uygun bir kredi faiz oranına sahip bir kredi planındayız.
    İletişim:

    creditcentercorp.usa@gmail.com
    creditcentercorp.usa@plutotrustcorp.com
    whatsapp: +1 (847) 453 9904

    YanıtlaSil