5 Mayıs 2013 Pazar

Hıdrellez Gecesi

Benim için çok sevdiğim bahar mevsiminin güzelliklerinden biri de Hıdrellezdir. Çocukluğumda evimizin balkonuna küçük çakıl taşlarıyla istediğim şeylerin şekillerini çizerdim . Sonra yıllarca Hıdrellez akşamlarını atladım , benim için çocukluğumdaki önemini yitirmişti.

Yıllar sonra, 2006 baharında Ahırkapı’da düzenlenen Hıdrellez şenliğine gitmiş ve çok eğlenmiştim. Çok zor bir kış geçirmiştim (bu kış kadar zor değildi tabi) ve yine bahara doğru herşey yoluna girmeye başlamıştı. Ben de o kış atlattığım badire sonrasında beni bekleyen yeni hayatım için dileklerimi Hıdrellez ritüelleri ile dilemek için çok istekliydim. Ahırkapı şenliklerine gittiğimde ağaçlara astığım dileklerimi eve döndüğümde balkona koyduğum gülün toprağına koydum. O kadar güzel ve şenlikli bir akşamdı ki, o gece dilediğim herşeyin gerçekleşeceğine dair coşkulu bir ruh hali içindeydim.  Ve o gece dilediğim herşey oldu. Tabi tesadüf, şans, benim çabalarım, pek çok şey bir arada katkıda bulundu dileklerin gerçekleşmesine. Yani Hıdrellezde istediklerimi diledim ve ne dilediysem oldu durumu değil tabi ama yine de o gece benim için tılsımlı bir gece gibiydi, kötü bir dönemden umutlu günlere geçişin kapısı gibiydi.

Bu gece istediklerimizi yürekten dilemek için güzel bir gece…deneyin bence.

2 yorum:

  1. Senelerce önce bende dileklerimi yazmıştım ama gül ağacı bulamamıştım malum şehir hayatı..Dileklerinin gerçekleşmesini canu gönülden dilerim..

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim. Umarım senin de dileklerin bir bir gerçekleşir :-) Sevgiler

    YanıtlaSil