1 Ağustos 2013 Perşembe

OMAR HAKIM


Çok uzun zamandır yazamadım, tatile çıkmıştım ve dönüşte gittiğim yerleri anlatacaktım burada, tavsiyelerimle beraber. Ancak Temmuz ikinci hafta çıktığım tatil çok güzel geçmekle birlikte beni tam da ameliyat olduğum yerden ısıran bir böcek , sinek, örümcek, her ne ise, son iki haftadır canımdan bezdirdi. Tatilden dönerken protez takılan sol göğüste bir sızı başladı. İstanbul’a vardığımızda ağrının artması üzerine orada bir böcek ısırığı olduğunu farkettik. Hemen protezi takan cerrahı arayıp, durumu anlatıp onun yönlendirmesiyle antibiyotiğe başladım. Ancak o gece boyunca ateşlenip ağrıdan duramaz hale gelince Pazar sabahı apar topar acile gittik. Ameliyat yeri iyice şişmiş ve kıpkırmızı olmuştu, acısından yürüyemez hale gelmiştim. Kolumda katater, 1 hafta boyunca evde günde beş kez damardan antibiyotik alarak, enfeksiyon ve ateşle savaşarak yattım. Doktor enfeksiyonu antibiyotikle yenemezsek ameliyatla protezi alıp 3 ay sonra yenisini takacağız dedi. Dehşete düştüm, kış boyu yaşadıklarımdan sonra iki ameliyat fikri beni ziyadesiyle gerginliğe sevketti.

Neyse ki enfeksiyon büyük oranda geriledi, drenajla bayağı bir cerahat boşaltıldı ancak ödem geçmedi. Yine de çok daha iyiyim, en azından işe geliyorum ve damardan antibiyotikten kurtuldum. Hatta ayağa kalkar kalkmaz konsere bile gittim. Emirgan Sakıp Sabancı müzesinde Ramazanda Caz konserleri kapsamında olağanüstü, hatta insan üstü davulcu Omar Hakim konserine giderek dünya gözüyle inanılmaz davul çalışını canlı izledim . Son projesi ‘The Trio of OZ’ ile çıktı sahneye. Sakıp Sabancı müzesinin bahçesi küçük, kalabalık olmayan konserler için muhteşem bir ortam. Boğaz, çimenler, hafif bir esinti, çimenlerin üzerinde yayılıp konseri dinleyenler...Daha önce orada konser düzenlendi mi bilmiyorum. Ama yazın gerçekten çok güzel oluyor.
Omar Hakim bir davul dehası. Dinlerken sürekli “ama bu gerçek olamaz ki” diyerek inanamadığım, yeteneğine ağzımın açık kaldığı bir deha. Daha önce Youtube’da izleyip hayran olmuştum ama canlı izlemek harikaydı. Davul çalarken elleri, ayakları büyük bir ahenkle koşuyor, yetenekten bile öte birşey, şaşkınlıkla izledim. Bilmiyorum daha iyisi var mıdır, ama yaşayan en büyük davulcu derlerse hiç şaşmam. Ayakta alkışlamalara doyulmayacak bir davulcu. Dünya ahiret idolümdür bundan sonra :). Konserde Omar Hakim’e piyano ile eşlik eden cazın en yetenekli kadın piyanistlerinden Rachel Z ve kontrbas virtüözü Solomon Dorsey de muhteşemdi. Tekrar İstanbul’da konser verecek olurlarsa sakın ama sakın kaçırmayın derim ...
Miles Davis, David Bowie, Madonna, Celine Dion, Michael Jackson, Sting gibi dünyaca ünlü yıldızlarla çalışan Omar Hakim 1959’da New York’ta müzisyen bir ailede doğmuş.Trombon sanatçısı babasının da etkisiyle 5 yaşında davul çalarak müziğe başlamış. Hakim’in Daft Punk’ın yeni albümü ‘Random Access Memories’de yer alan ‘Giorgio by Moroder’ isimli şarkı için davul çalışını ekte verdiğim linkten dinleyin, şarkının özellikle 5. dakikasından sonra Omar Hakim’in davul eşliği inanılmaz güzel. Benim gibi bir davul delisinin defalarca başa sarıp dinleyeceği türden.

Ramazanda Caz konserleri bu akşam Önder Focan ‘Swing A la Turc’ ile sona erecek. Ve ben ona da gidiyorum :). Detaylarını anlatırım. Omar Hakim İstanbul’a bir daha ne zaman gelir bilinmez ama Önder Focan’ı Galata Kuledibi Sokak’ta Nardis Caz kulübünde dinleyebilirsiniz.




4 yorum:

  1. cok cok gecmis olsun..! nardis'e istanbul'da yasadigim donemde ne cok giderdim, siz yazinca cok ozledigimi fark ettim. swing a la turc'u da cok merak ettim, heyecanla bekiyorum yorumu :)

    YanıtlaSil
  2. Önder Focan da iyiydi, ama Omar Hakim konseri davul sevgimden dolayı benim için daha güzeldi. Nardis'i merak edip gidemedim hiç. Swing A la Turc CD olarak da yayınlanmış olan projesi Önder Focan'ın. Ramazanda Caz'a bu proje ile katıldı. Boğaz'a karşı dinlemek süper oldu :-)

    YanıtlaSil
  3. merhabalar yasemin...
    bir baska arkadasin blogunda ismini gordum..
    seni tanimak istedim..buyuk gecmis olsun demek icin tikladim
    ama masallah ne guzel bogazda konsere gitmissin..
    buda bana herseye ragmen cokcok iyi oldugunu dusundurdu:)
    kendine cok cok iyi bak,,senin yasinda cocuklarim var
    kocaman sevgilerimi yolluyorum

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar :-) Evet, artık çok iyiyim. Zorlu bir sınavdı ve geçti, atlattım diye düşünüyorum. Bir daha olmaması en büyük dileğim. Çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil