21 Şubat 2013 Perşembe

Ameliyat sonrası

Ameliyatta alınan patoloji örneklerinden bir hafta sonra detaylı patoloji raporu çıkacaktı ve çıkacak rapora göre de tedavi programı belli olacaktı. Yazın cok sevdiğim bir arkadaşım da meme kanseri olmuştu. Ameliyattan sonra patoloji sonuçlarına göre kemoterapi gerekip gerekmediği konusunda görüştükleri doktorlar farklı şeyler söylemişlerdi, patoloji sonuçları Amerika’da Oncotype-DX testine gitti ve kemoterapiye gerek olmadığı sonucu çıktı. Böylece arkadaşım kemoterapi görmedi – iyi ki öyle oldu.

Bu arada Oncotype-DX testi nedir? : Kanserin yinelemesinde rol oynayan 21 genin tümörde varlığını araştırarak bir yineleme skoru saptayarak tekrar riskini belirleyen bir test. Bu testin sonucunun düşük çıkması durumunda hasta düşük riskli kabul edilerek kemoterapi verilmeyip sadece hormonoterapi uygulanıyor. Yüksek skor elde edilmesi durumundaysa, hastanın fayda göreceği düşünülerek kemoterapi uygulanıyor ve sonrasında hormonoterapiye geçiliyor.

Ameliyattan sonraki bir haftayı kemoterapi alıp almayacagımı merak ederek geçirdim. Yine pek bir iyimserdim. Arkadaşımın durumunda olduğu gibi, ben de belki kemoterapi gerekmeden, sadece hormon tedavisiyle atlatırım diyordum. Ablam da o arada kemoterapiye başlamıştı ve ne kadar berbat bir şey olduğunu bizzat yaşadığı için “inşallah sana kemoterapi gerekmez, küçük çocuğun var, işin var” diye benim aynı şeyleri yaşamamam için dua ediyordu.

Bir hafta sonra Meral Hanım (ameliyatı yapan cerrah) arayıp görüşmeye çagırdı. Merten’le gittik. Meral Hanım öncelikle 1 sene boyunca Herceptin tedavisi göreceğimi söyledi. Yan etkilerinin kemoterapi gibi ağır olmadığını anlattı. Tam bir “ohhhh” çekiyordum ki, Amerikan Hastanesindeki onkologların benim patoloji sonuçlarımı değerlendirmesi sonucu belirlenecek tedavi programı açıklanırken bize detaylı bilgi verileceğini söyledi. Ve büyük ihtimalle kemoterapi gerekeceğini !

Hay Allahım dedim içimden. Korkuyordum ve kaçamadım. Patladı !!! Sonrasında neler konuştuğumuzu hatırlamıyorum. Çok sakin gözükmeye kasıyordum, nedense doktorların yanında kendimi pek bir güçlü ve kötü haberlerden etkilenmiyor gibi göstermeye çok uğraşıyorum. Görüşme bitene kadar dişimi sıktım. Muayenehaneden cıkar cıkmaz ise...evet, tahmin ettiğin gibi..

3 yorum:

  1. Tam benim cesur arkadaşıma yakışır bir hareket.. Her zaman yanındayım canım benim.

    YanıtlaSil
  2. Kredi derecelendirmesi hakkinda bireysel ögrenme, bankalarin yogun çalismalar oldugunu söylemek mümkün olacaktir yapti. Kendiniz adina çalismak için firsat her türlü erisim bu sorunu incelemek istiyorsaniz, Aiicco sigorta kredi kredi sirketi plc gibi özel bir adres yapmak mümkün kolayca ögrenme sürecinde bireysel kredi notlari. Bir noktada ciddi, bu notlar faydali olacaktir, bankalar size verecektir kredilerin yüzde tadini çikariyor. Yani bu sirket e-posta simdi kredi için geçerlidir: simdi igein_h_yizevbekhai@admin.in.th hemen kredi transferi ile devam etmek. Biz% 3 faiz oraniyla kredi veriyor. bireysel krediye her türlü hürmet kovan.

    (1) Biz is için kisisel kredi vermek.
    (2) Biz proje kredisi vermek.
    (3) Biz, ögrenci kredi vermek.
    (4) Biz konaklama kredi vermek.
    (5) Biz insaat kredi vermek.

    Eger kredi geri ödemek sizin seçim süresinde geri ödemek bildigi herhangi bir miktar için hemen basvurun. igein_h_yizevbekhai@admin.in.th: Bu e-posta oldugunu.

    Aiicco sigorta plc.

    YanıtlaSil