19 Şubat 2013 Salı

Ameliyat Öncesi

Biyopsi sonucunu aldıktan sonra Göğüs Cerrahı Meral Hanım’la ameliyat için görüşmeye gittik Merten’le. 12 kasım Pazartesi günüydü, ve hemen aynı hafta içinde , 15 Kasım günü ameliyatın olmasına karar verdik beraber. Meral Hanım kanserli tümörlerin olduğu sol göğsün tamamen alınacağını ve yerine protez konacağını, yani protezle meme rekonstrüksiyonu yapılacagını söyledi.

Sonrasında neler konuştuğumuzu hatırlamıyorum çünkü o ana kadar sadece kanserli tümörlerin alınacagını, sonra da pek birşey bildiğimden değil, tamamen kendi iyimser , saf tahminimle, alınan tümörlerin yerinde dokunun kendini tamir ederek göğsün eski haline yakın bir şekle dönüşeceğini düşünmüştüm. Göğsün tamamen alınacak olmasına çok bozuldum, doktorun yanından çıktıktan kardeşimle eşinin evine gittik ve yol boyunca böğürerek ağladım. Galiba ilk o akşam meme kanseri olduğumu ve bu yüzden yaşayacağım tatsızlıklar ve zorluklar olduğunu idrak ettim.

Ertesi gün hastanede ameliyat öncesi gereken tetkikler, görüşmeler için bir sürü koşturmayla geçti. En güvendiğim hastane olan Amerikan Hastanesini seçmiştik ameliyat için, Meral Hanım da ameliyatlarını orada yapıyordu zaten. Ameliyattan bile daha çok gözümü korkutan şey ise anneme meme kanseri olduğumu nasıl söyleyecek olduğumdu. Kadıncağız daha 1 ay önce ablamın meme kanseri olduğunu öğrenmişti ve daha onun şokunu ve üzüntüsünü atlatamamıştı. Anne tarafımda pek çok teyzem ve kadın kuzenim var, hiçbirinde meme kanseri yok, dolayısıyla aşina olduğumuz bir hastalık da değil. Neyse, ameliyata iki gün kala ablamı arayarak – ha bu arada ablama nasıl söyleyeceğim de tabi başka bir mevzu ama anneme soylenmesi kadar zor olmadı neyse ki – benim de meme kanseri olduğumu haber verdim.  Anneme böyle sevimsiz bir haberin telefonda verilemeyecegini soyleyerek  “senin orada, annemin evine giderek ona yüzyüze söylemen (ablam ve annem Bursa'da, ben İstanbul'dayim) daha iyi olur diyerek bu zorlu görevi ablama kitledim.

Ameliyattan önceki gün işe gittim. Biraz iş toparlamaya çalıştım ama aklım ameliyattaydi. Öğlen iş arkadaşlarımla yemeğe çıkıp kafami dağıtmaya çalıştım, ve fakat çok tedirgindim . O günü ve akşamı zar zor geçirdim ve derken ameliyat günü geldi, çattı. 15 Kasım 2012.

7 yorum:

  1. Yasemincim, ne güzel gülümsemişsin! Gücüne hayranım, en yakın sürede de görüşebilmemizi diliyorum.

    Yaz, soluksuz okunduğunu da bil!

    Sevgilerle.

    YanıtlaSil
  2. Ameliyatı atlatmış olmanın mutluluğu :-)

    YanıtlaSil
  3. Biz linguistics, etymology, suat karantay atlatmış insanlarız yasemincim. Bu da geçecek elbette. Sen yayındasın, biz yanındayız:) Ayşe

    YanıtlaSil
  4. Sağol Ayşecim :-) Bak şimdi linguistics günlerini hatırladım. Kabusumdu benim ve finaline 2 gece uykusuz kalarak girmistim, sonra da 20 saat falan uyumuştum.

    Balkonda kahveye az kaldı inşallah Ayşecim :-) Bu arada yayına devam...

    YanıtlaSil
  5. Kredi derecelendirmesi hakkinda bireysel ögrenme, bankalarin yogun çalismalar oldugunu söylemek mümkün olacaktir yapti. Kendiniz adina çalismak için firsat her türlü erisim bu sorunu incelemek istiyorsaniz, Aiicco sigorta kredi kredi sirketi plc gibi özel bir adres yapmak mümkün kolayca ögrenme sürecinde bireysel kredi notlari. Bir noktada ciddi, bu notlar faydali olacaktir, bankalar size verecektir kredilerin yüzde tadini çikariyor. Yani bu sirket e-posta simdi kredi için geçerlidir: simdi igein_h_yizevbekhai@admin.in.th hemen kredi transferi ile devam etmek. Biz% 3 faiz oraniyla kredi veriyor. bireysel krediye her türlü hürmet kovan.

    (1) Biz is için kisisel kredi vermek.
    (2) Biz proje kredisi vermek.
    (3) Biz, ögrenci kredi vermek.
    (4) Biz konaklama kredi vermek.
    (5) Biz insaat kredi vermek.

    Eger kredi geri ödemek sizin seçim süresinde geri ödemek bildigi herhangi bir miktar için hemen basvurun. igein_h_yizevbekhai@admin.in.th: Bu e-posta oldugunu.

    Aiicco sigorta plc.

    YanıtlaSil
  6. Eğer bir kredi ihtiyacınız var mı? renbergborcfirm@gmail.com aracılığıyla Sir Renberg kredi Firma ile irtibata biz hayat süresi vb bireyler, firmalar, sigorta, fırsat krediyi veren herhangi bir mali güçlük içinde veya yatırım kredisi ihtiyacı misin ya da faturaları arama ödemek için bir kredi ihtiyacım var başka burada olduğu gibi tüm mali sorunlar geçmişte yapmak. Biz% 2 faiz oranı ile herhangi bir para birimi mezhep kredinin her türlü sunuyoruz. Ben size mali sorun olduğunu çözmek için kredi her türlü size yardımcı olmak için hazır olduklarını bildirmek için bu büyük orta kullanmak istiyorum. Bize e-posta: renbergborcfirm@gmail.com

    Web sitesi: http://renbergborcfirm.webs.com

    YanıtlaSil
  7. Herkese merhaba. Halihazırda saf kalp kredilerinden kredi almış kişilerden gelen yorumları gördüm ve onların tavsiyeleri doğrultusunda başvurmaya karar verdim ve sadece birkaç saat önce kendi kişisel banka hesabımda talep ettiğim toplam tutarı 100.000 € onayladım. Bu gerçekten harika bir haber ve gerçek krediye ihtiyacı olan herkese e-postaları (elenanino0007@gmail.com) aracılığıyla başvurmalarını tavsiye ediyorum. Şimdi talep ettiğim krediyi aldığım için mutluyum.

    YanıtlaSil