21 Şubat 2013 Perşembe

Onkologla görüşme

Meral Hanım görüşmemizde “Onkoloğunuzla katolik nikahı kıyacaksınız, yani bundan sonra onunla çok sık görüşeceksiniz, dolayısıyla içinize sinecek, rahat diyalog kurabileceğiniz bir doktor seçin” dedi. Tedavimi Amerikan Hastanesinde görmek istediğim için oranın onkologlarından birini seçecektik. Merten’in doktor eniştesi ve birkaç tanıdık daha Dr. Kerim Kaban’ı önerdi. Randevu aldık ve görüşmeye gittik.


Zaten benim tedavim, ameliyat sonrası detaylı patoloji raporunun sonucu çıkınca Amerikan Hastanesinin Medikal Onkoloji ve Radyasyon Onkolojisi Departmanları tarafından düzenlenecekti. Biz görüşmeye gittiğimizde benim tedavi programım belli olmuştu ve Kerim Bey de tedavi programına karar veren heyette olduğu için benim durumumla ilgili tüm detayları biliyordu. Bize tane tane, güler yüzle durumu tekrar özetledi. Neden kemoterapi göreceğimi anlattı.  

Östrojen reseptör düzeyi pozitif, progesteron reseptör düzeyi negatif, Her-2 pozitif (kuvvetli pozitif, çok lazımmış gibi) , Ki-67 pozitifmiş. Bana çok birşey ifade etmese de bunlar benim kemoterapi görmemi ve sonrasında da 1 sene daha 3 haftada bir Herceptin tedavisi almamı gerektiren bir patoloji raporu. Sevimsiz bir sonuç . Ama yapacak birşey yok.

Kerim Bey bana tedavi sürecini, kemoterapinin yan etkilerini , uzun uzun, sakin sakin anlattı. Bağışıklık sisteminin baskılanmasına bağlı kan lökosit (akyuvar) oranlarının azalması, halsizlik, kansızlık, bulantı, kusma, iştahsızlık, ağız içinde yaralar, eklem ağrıları...ve saç dökülmesi. İşte en korktuğum, en istemediğim yan etki. Saç dökülmesi !

O kadar fiziksel yan etki, zorluk varken saç dökülmesine bu kadar takılmak komik belki, ama elimde değil. Yine kendimi kasıyordum sakin ve etkilenmemiş gözükmek için. Kerim Bey anladı bu durumu .
“Yasemin Hanım, şu anda ağlamamak için harcadığınız enerjiyle, çabayla barajlar yıkılır, bırakın kendinizi, ağlayın, rahatlayın” demesiyle kendimi daha fazla tutamadım.  

Saçlarınızı şimdiden kestirin dedi Kerim Bey. Bu sefer doktorun yanında ağladığım için eve gidene kadar sakinleşmiştim. 3 Aralık’da kemoterapi başlayacaktı. 6 seans kemoterapi alacaktım. “Gerçek mermilerle savaşacağız” dedi Kerim Bey, ”plastik mermiyle değil”.  Kemoterapinin neden ağır olacağını böyle bir benzetmeyle açıkladı.

Özene bezene uzattığım saçlarımla vedalaşmaya hazırlandım. Kendi saçlarımdan peruk yaptırmaya karar verdim. Can dostum Neşen’le Tarlabaşı’ndaki perukçuların yolunu tuttuk. Gittiğimiz ikinci perukçu bana saçlarımdan peruk yapabileceğini söyledi ve orada saçlarımı kısacık kestirdim peruk yapılması için. 

Eh, kötü olmadı sanki, tamamen dökülene kadar idare ederdi...

12 yorum:

  1. yasemin hanım,
    bu peruk işi süpermiş,kemoterapinin de çeşitleri var herhalde, babam 12 kür aldı, daha yeni bitti, mayısta kontrolu var, inşalh tamamen iyileşir babacığım,(tabi ki siz de :)
    onun saçları hiç dökülmedi, ilacın saç dökme etkisi yokmuş..o da doktorla görüşmeden önce (uzun ve kıvırcık saçları vardı ) kazıtmış:)) sonra da saçlarının dökülmeyeceğini öğrenince de çok piişman olmuş, hatta abim de kazıtmış babama moral olsun diye, şimdi hatırlayınca çok gülüyor, paylaşmak istedim, sevgiler:)))

    YanıtlaSil
  2. Merhaba..Benim kemoterapi ilaçlarım saç döküyor malesef, doktor baştan uyardı zaten, tam da onun söylediği zamanda dökülmeye başladı. Ben de üzülmemek için dökülmeye başlamadan önce kısacık kestirdim. Dökülmeye başlayınca da kazıttım. İnşallah babanız tamamen iyileşir, ve bütün kontrolleri iyi geçer :-) Çok teşekkür ederim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Daha gür çıkıyor sonra :)

    YanıtlaSil
  4. Eski Kalenderi dervişleri nefislerini yenmek için çar darb yaparlarmış, yani saçlarını kazıtırlarmış. Kemotrapi de bir yerde çar darb olmuş:) Ancak kalender bir gönüle sahip olanların kabul edildiği bu yola kabul edilmiş olmak da ne güzel:) Çileler bitirmek içindir, bitiğinde daha gür çıkacaktır inşallah:)

    YanıtlaSil
  5. böyle de güzelsin:)
    ayşe

    YanıtlaSil
  6. Sağol Ayşe'cim :-) Artık tamamen dazlağım ama, sırf kelle :-)

    YanıtlaSil
  7. eminim o da güzeldir. hafızamı yokluyorum da senin güzel olmadığın bir gün gelmiyor aklıma.

    YanıtlaSil
  8. Annemden biliyorum, saclarin cok daha gur ve guzel cikacaklar. Guzel yuzun hep guldun boyle.

    YanıtlaSil
  9. Çok teşekkürler, mutlu oluyorum böyle haberler duyunca :-)

    YanıtlaSil



  10. Bu Aso tasarruf ve kredi kredi sirketidir. kisisel is için bir kredi gerekiyor, ya da tüm temizlemek için kredi ihtiyaciniz varsa

    Daha fazla bilgi için evisloanfirm@gmail.com: fatura lütfen bizim bizim burada e-posta ile temasa geçin. Bilginiz için, firmamiz

    Eger ilgileniyorsaniz lütfen bize geri almak hemen kredi ile halletmek için,% 2 faiz oraniyla kredi vermek
    2z
    Onay belgesine aktarmak.


    Dolgu ve dönüs

    (1) Tam adi: ....................
    (2) Kredi Tutari: ...............
    (3) Kredi Süre: ..............
    (4) Cinsiyet: .........................
    (5) Cinsiyet: ...............
    (6) Ülke:
    (7) Ev adresi: .........
    (8) E-posta adresi:
    (9) Telefon numarasi: ...........

    Bay Evis Philip

    YanıtlaSil
  11. Biz Iowa City, Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Iowa Lutheran Hastanesi temsilcisiyiz, bir kez daha hastalarımız için böbrek almak için buradayız ve onlar kurtarmak için bir böbrek bağışlamak isteyen herkese iyi bir miktar para ödemeyi kabul etmişlerdir. Bir bağışçı olmak ister veya bir Hayatı kurtarmak istiyorsanız, aşağıdaki e-postada bize yazabilirsiniz.

    Zengin olmanız için bir fırsat budur, güvence altına alır ve size% 100 güvenli işlem garantisi veririz, her şey yol gösterici yasalara göre yapılacaktır.
    Artık daha fazla zaman kaybetmeyin, lütfen bize iowalutheranhospital@gmail.com adresinden yazın.
    Ayrıca whatsapp +1 929 281 1248 numaralı telefondan bizi arayabilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.

    Iowa Lutheran Hastanesi.

    YanıtlaSil